Batátová kaše se dá kombinovat s další zeleninou, je jednoduchá a s pořádným kouskem masa, jako je steak, krůtí prso nebo ryba, je velice dobrá. Ochutnejte.
Co budeme potřebovat
- 7 malých až středně velkých batátů
- 2 lžičky soli
- ⅓ hrnku nadrobno nakrájené jarní cibulky
- ⅓ hrnku nadrobno nakrájené čerstvé petrželky
- 1 malý stroužek česneku
- ¼ hrnku zakysané smetany
- 3 lžíce másla
- čerstvý mletý pepř
- 1 lžička panenského olivového oleje
Postup
- Dejte si vařit vodu na batáty. Ty si zatím oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostky.
- Až se začne voda vařit, osolte ji a vhoďte do ní batáty.
- Vařte na středním ohni do změknutí (asi 9-12 minut).
- Batáty důkladně sceďte a rozmačkejte je do vámi požadované konzistence.
- Přidejte skoro všechnu jarní cibulku, petrželku, prolisovaný česnek a zamíchejte.
- Přidejte velkou část zakysané smetany (trochu si nechte na dekoraci), máslo, 1 lžičku soli a čerstvě namletý pepř.
- Servírujte pokapané zakysané smetanou, posypané zbytkem jarní cibulky a pokapané olivovým olejem.
Přemýšlíte, co dobrého si ke kaši z batátů udělat? Co třeba vyzkoušet recept na masovou roládu pokaždé na jiný způsob? Hned máte inspiraci na několik jídelníčků dopředu.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček