Cibuli nemusíte použít jen na ozdobení, lze ji samozřejmě přidat i do těsta!
Ingredience:
- 2 čajové lžičky sušeného droždí
- 2 šálky hladké mouky
- 1 šálek polohrubé mouky
- 1 šálek teplé vody
- 2 PL olivového oleje
- 1/4 čajové lžičky sušené mleté cibule
- 2 čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky cukru
Na potření a ozdobení
- 1 cibule
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1 vaječný žloutek
- 1 PL mléka
Postup:
- V misce smíchejte mouku, droždí, cukr, cibulový prášek a sůl.
- Přidejte vodu a olej.
- Směs ručně či pomocí hnětače vypracujte do podoby hladkého těsta.
- V případě potřeby, pokud se těsto příliš lepí, přidejte více mouky.
- Vypracované těsto překryjte potravinovou folií a nechte kynout na teplém místě přibližně 90 minut.
- V mezidobě přiveďte k varu malé množství vody na pánvi a následně v ní povařte do měkka na kolečka nakrájenou cibuli, přibližně 8 minut.
- Když je cibule uvařená, vylijte přebytečnou vodu a cibuli osolte.
- Po vykynutí z těsta vypracujte dvě stejně velké bagety, které následně nechte ještě 10 minut kynout na plechu s pečicím papírem.
- Následně každou bagetu šikmo několikrát nařízněte.
- V malé misce rozšlehejte žloutek a mléko. Touto směsí poté potřete.
- Na povrch baget následně umístěte kolečka povařené cibule.
- Bagety vložte do trouby a pečte na 180°C dozlatova, v závislosti na velikosti baget přibližně 25 minut.
Cibulové bagety se hodí jako skvělá příloha k nejrůznějším typům salátů či grilovanému masu.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček