Pečené shiitake jsou vynikající, když se podávají samotné jako svačinka i jako příloha či předkrm. Navíc jsou hotové za méně než 20 minut!
Co budete potřebovat
- 500 g hub shiitake
 - 3 lžíce olivového nebo avokádového oleje
 - ¼ lžičky soli
 - ¼ lžičky černého pepře
 - 1 lžíce nasekané plocholisté petrželky (volitelně)
 
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
 - Plech s okraje vyložte pečicím papírem a dejte stranou.
 - Dejte shiitake do cedníku a proplachujte je pod studenou tekoucí vodou po dobu 30-45 sekund a přitom s nimi pohybujte, abyste je zbavili všech nečistot.
 - Kloboučky hub přeneste na čistou utěrku a osušte papírovými utěrkami.
 - Přendejte shiitake na připravený plech.
 - Pokapejte olivovým olejem a posypte solí a pepřem.
 - Pomocí čistých rukou promněte, abyste se ujistili, že jsou rovnoměrně potažené olejem a kořením.
 - Kloboučky hub uspořádejte na plechu v jedné vrstě směrem dolů.
 - Pečte v předehřáté troubě 10 minut, vyjměte z trouby, otočte a pečte dalších 8–10 minut, nebo dokud nejsou větší houby na okrajích křupavé a menší křupavé po celém povrchu.
 - Ochutnejte a v případě potřeby přidejte sůl či pepř.
 - Přendejte na servírovací talíř a volitelně ozdobte čerstvými bylinkami.
 

Máme pro vás i 5 netradičních receptů na placky s houbami. Vyzkoušejte je všechny!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček