Naservírujte na stůl krekry a ponořte je do tohoto delikátního dipu, který je neuvěřitelně návykový díky kombinaci pórku ,čedaru a piva!
Ingredience
- 1 pórek, bílá a světle zelená část
- 2 lžíce másla
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 230 g krémového sýra, změkčeného
- 200 g bílého čedaru, nastrouhaného
- 1/4 šálku majonézy
- 4 polévkové lžíce vašeho oblíbeného tmavého piva
Postup
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Pórek oloupejte, rozpůlte a nakrájejte na půlměsíčky.
- Plátky pórku dejte do misky s vodou a krouživými pohyby je rozdrobte prsty.
- Písčitá špína spadne na dno.
- Odstraňte nečistoty, sceďte a osušte.
- V malé pánvi na středním plameni rozpusťte máslo.
- Jakmile se rozpustí, přidejte čistý pórek.
- Restujte do změknutí, asi 10 minut.
- Dochuťte solí a pepřem a pánev sundejte z ohně.
- V samostatné misce smíchejte krémový sýr, majonézu, dvě třetiny nastrouhaného čedaru a pivo.
- Přidejte orestovaný pórek a míchejte do hladka.
- Do stejné malé pánve vhodné do trouby rozprostřete pórkový dip a posypte zbývajícím strouhaným sýrem.
- Pečte v předehřáté troubě 20–25 minut, nebo dokud dip nebude lehce zlatavý.
- Před podáváním nechte dip vychladnout.

Podívejte se také na naše recepty na nivovou pomazánku v 6 variantách. Sýrová pochoutka pro všechny příležitosti!

 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček