Žampiony mají intenzivní, robustní chuť a masitou texturu, díky čemuž jsou ideální pro plnění směsí ze sýra a sušených rajčat.
Co budeme potřebovat
- 4-6 velkých polních hub, stopky odstraněné
- olivový olej
- 600 g ricotty
- 60 g sušených rajčat (nakrájených nadrobno)
- 1 lžíce nasekaných vypeckovaných oliv
- 20 g strouhaného parmazánu
- 2 lžičky nakrájeného oregana
- 2 lžíce nasekané ploché petrželky a navíc na ozdobu
- Sůl
- Pepř
- 1 vejce (lehce rozšlehané)
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Houby potřete z obou stran olivovým olejem.
- Houby položte na plech vyložený nepřilnavým pečicím papírem.
- Ve velké misce smíchejte ricottu, sušená rajčata, olivy, parmazán, oregano, petržel, sůl a pepř a vejce.
- Rozdělte směs ricotty mezi žampiony.
- Žampiony pečte v troubě asi 15–20 minut, nebo dokud není náplň zlatavá a houby měkké.
- Položte na servírovací talíř a posypte navíc nasekanou petrželkou.
Naplněné, ale neupečené žampiony můžete jednoduše uchovat na příště, a to díky skvělému pomocníkovi, jako je vakuovačka. Jednoduše je uskladníte a můžete je vytáhnout z lednice nebo mrazáku, když na ně přijde chuť. Podívejte se jaká vakuovačka na potraviny je nejlepší podle naší recenze.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček