Těsto, podle tohoto receptu, se vyrábí velice snadno, a to za pomoci jakékoli bezlepkové mouky.
Připravte si křupavé těsto a dochuťte jej ingrediencemi dle vlastního výběru.
Ingredience
- 1 šálek teplé vody
- 1 polévková lžíce cukru (můžete použít také med)
- 1 a 1,5 čajové lžičky droždí
- 1 a ¼ šálku bezlepkové mouky (1:1 + ¼ šálku mandlové mouky – asi 210 g)
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- ¾ čajové lžičky soli
- 1 polévková lžíce prášku psyllium
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
Postup
- Teplou vodu, cukr a droždí smíchejte v míse.
- Zatímco droždí kyne (asi 3–4 minuty), smíchejte, ve vedlejší míse, mouku, prášek do pečiva, sůl a psyllium.
- Mixujte a průběžně přidávejte směs s droždím a olej.
- Zvyšte rychlost na středně vysoký výkon a mixujte 3–4 minuty.
- Z těsta vytvořte kouli a nechte kynout 30 minut.
- Mezitím dejte předehřát troubu na 200 °C a připravte si pekáč. Ten naolejujte nebo vyložte pečícím papírem.
- Hotové kynuté těsto na pizzu na plech roztáhněte pomocí rukou po celé jeho ploše. Těsto se při pečení zmenší, proto se nebojte jej pořádně roztáhnout.
- Rozložené těsto nechte kynout dalších 10 minut. Na těsto přidejte oblíbené ingredience dle vlastního výběru.
- Poté vložte do trouby a pečte 10–15 minut.
- Před nakrájením nechte pizzu několik minut vychladnout.

Itálie se pyšní spoustou dobrého jídla. Kromě pizzy si můžete připravit také nejrůznější recepty na italské těstoviny.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček