Tento snadný a zdravý vegetariánský recept na houby shiitake vařené s černým pepřem, balzamikovým octem a čerstvým rozmarýnem je vynikající jako příloha či skvěle funguje v kombinaci s těstovinami, na toastech či steaku.
Co budete potřebovat
- 1 lžíce olivového oleje
 - 8 snítek rozmarýnu
 - 500 g hub shiitake, nakrájených na plátky a zbavených tuhých nožiček
 - ½ lžičky soli
 - 2 lžíce balzamikového octa
 - ¼ lžičky čerstvého černého pepře
 
Postup
- V případě potřeby houby očistěte papírovou utěrkou.
 - Zahřejte velkou pánev na středně vysoké teplotě.
 - Když je horká, přidejte olivový olej.
 - Vložte 5 snítek rozmarýnu do olivového oleje a nechte cca 30 sekund lehce prskat.
 - Přidejte nakrájené houby a osolte.
 - Vařte cca 3-5 minut, nebo dokud houby nepustí vodu a nezačnou hnědnout.
 - Přidejte balzamikový ocet a promíchejte.
 - Přidejte černý pepř (začněte ¼ lžičkou) a ochutnejte.
 - Pokud máte rádi pikantnější, přidejte další pepř.
 - Vařte 1 minutu nebo dokud se všechen balzamikový ocet nevsákne nebo neodpaří.
 - Odstraňte snítky rozmarýnu z pánve.
 - Houby servírujte se snítkami čerstného rozmarýnu.
 - Nechte si chutnat!
 

Pokud jste fanoušci asijské kuchyně, pak určitě oceníte i naše recepty na čínské polévky, které jsou jednoduché a zaberou vám málo času. Nezapomněli jsme na vás ani s oblíbenou pikantní kyselou polévkou!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček