Tvarohovo – jablečné lívance

Tvarohovo – jablečné lívance
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 3

Klasika tak trochu nevšedně. Pojďte vyzkoušet tradiční lívancové těsto doplněné o nastrouhané jablko. Kouzlo jablka se v tomto receptu skrývá v jeho schopnosti výsledný pokrm udělat vláčným a nadýchaným jako obláček.

Co budeme potřebovat

  1. 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  2. 2 polévkové lžíce smetany
  3. 2 vejce
  4. 1 velké jablko
  5. šťáva z půlky citronu
  6. 1 hrneček hladké mouky
  7. 1 hrneček celozrnné mouky
  8. 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  9. 1 čajová lžička jedlé sody
  10. 4 polévkové lžíce cukru
  11. 2 polévkové lžíce oleje
  12. 2 polévkové lžíce rozpuštěného másla na opékání

Postup

  1. Jablko omyjeme, oloupeme a nastrouháme.
  2. Do nastrouhaného jablka přimícháme cukr a přidáme citronovou šťávu.
  3. Do směsi přidáme tvaroh, smetanu a olej.
  4. Vše dohromady promícháme.
  5. Dále do směsi přidáme vejce a znovu smícháme.
  6. Vedle v míse si smícháme všechny suché ingredience. To znamená hladkou a celozrnnou mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva.
  7. Vše v míse promícháme.
  8. Suché ingredience začneme pomalu přisypávat k ingrediencím mokrým.
  9. Vše spolu promícháme do hladké směsi.
  10. Když je těsto připravené, na rozpálené pánvičce si rozpustíme máslo.
  11. Lívance do zlatova opékáme z obou stran.

Pokud patříte mezi milovníky jablek v jakékoliv podobě, neváhejte vyzkoušet tyto recepty na jablečné řezy, které vás určitě nezklamou.

Věž z lívanců, borůvkami, malinami a javorovým sirupem.
Zdroj einfachbacken.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.