Příprava: 20 minut
Vaření: 70 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 1 kg václavek
- 30 dkg červené papriky kapie
- cibule
Postup receptu
- Očištěné menší václavky uřízneme asi 1 cm pod hlavičkou, větší kloboučky rozpůlíme
- Houby vaříme v osolené vodě asi 15 minut
- Kapie nakrájené na proužky povaříme samostatně asi 5 minut
- Scezené vařené houby a kapie smícháme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli (1/2 cibule na sklenici), naplníme sklenice a zalijeme připraveným sladkokyselým nálevem
- Do každé sklenice můžeme přidat 1/2 stroužku česneku, na nálev můžeme použít Deko
- Naplněné sklenice zavíčkujeme a sterilujeme asi 50 minut při 90 °C
- Vhodný poměr je 3 díly václavek a 1 díl kapií