Brambory s klobásou jsou oblíbeným jídlem mnoha lidí, tak ho nezapomeňte vyzkoušet i vy! Čedar dodá pokrmu delikátní chuť.
INGREDIENCE
- 500 g vaší oblíbené klobásy
 - 4 velké brambory, na 1 cm kostky
 - 2 lžíce jemně sekané cibule
 - 1/2 lžičky soli
 - 1 lžička sušeného česneku
 - 1 lžička mleté papriky
 - 3 lžíce mletého oleje
 - 1 šálek strouhaného čedaru
 - 1 lžička olivového oleje na potření alobalu
 
POSTUP
- Předehřejte troubu na 200°C.
 - Plech nebo zapékací mísu vyložte alobalem a potřete trochou olivového oleje.
 - Nakrájejte klobásu na 0,5 cm kolečka.
 - Ve velké míse smíchejte klobásu, brambory na kostičky, sůl, olivový olej, cibuli a sušený česnek.
 - Vše dobře promíchejte, aby se všechny ingredience pokryly olejem.
 - Směs z mísy přemístěte a rozprostřete na alobalem vyložený plech a posypte paprikou.
 - Pečte 30-40 minut a po 15 minutách brambory promíchejte, aby se dobře propekly a co nejvíce chytly zlatou barvu.
 - Jakmile jsou brambory měkké, vytáhněte plech z trouby a posypte rovnoměrně čedarem.
 - Vraťte do trouby zapéct ještě na 5 minut.
 - Jakmile je sýr rozpuštěný, jsou zapékané brambory s uzeninou hotové.
 - Vyndáme je z trouby, necháme chvíli vychladnout a můžeme servírovat.
 

Brambory se hodí jako příloha ke spoustě pokrmů a ne každý preferuje pečené. Pro ty je zde článek mimo jiné o přípravě dušených či vařených brambor.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček