Vyzkoušejte tento recept na zdravou, sytou polévku, která vás skvěle zahřeje a uspokojí vaše chuťové buňky! Kombinaci tofu, pak choi, shiitake, bílé miso pasty a zázvoru prostě nejde odolat.
Co budete potřebovat
- 1 balení extra pevného tofu
 - 3 pak choi (oddělte bílou a zelenou část)
 - 4 šálky zeleninového vývaru
 - 2 stroužky česneku, lisované
 - 280 g hub shiitake, nakrájených na plátky
 - 1 šálek nasekané mrkve
 - 3 jarní cibulky, nakrájené + další na ozdobu
 - 1 lžíce bílé miso pasty
 - 1 lžíce sójové omáčky
 - 1 lžička sušeného zázvoru
 - sušené červené chilli (volitelně)
 
Postup
- Tofu sceďte, zabalte ho do savých ubrousků či utěrky a zatižte ho alespoň na 20 minut, aby se z něj uvolnil nálev.
 - Nožem rozdělte pak choi na stonky a vršky.
 - Stonky a vršky dejte zvlášť stranou a každou část nakrájejte na menší kousky.
 - Do velkého polévkového hrnce přidejte ¼ šálku vývaru a nastavte teplotu na středně vysokou.
 - Nasekaný česnek restujte 2 minuty za stálého míchání, aby se nepřipálil.
 - Česnek přidejte do vývaru v hrnci.
 - Dále přidejte houby, bílou část pak choi, nasekanou mrkev a jarní cibulku a míchejte 2 minuty.
 - Přidejte zbytek vývaru, bílou miso pastu, sójovou omáčku a sušený česnek a nechte polévku přivést k varu.
 - Snižte teplotu na minimum a vařte 15 minut.
 - Nakrájejte tofu na kostičky a přidejte ho do hrnce spolu se zelenou částí pak choi.
 - Vařte po dobu 5 minut.
 - Podávejte s nakrájenou jarní cibulkou a volitelně i se sušeným červeným chilli.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček